1282 жителів Сум продовжують хворіти на COVID-19

Начальник управління охорони здоров’я Сумської міської ради Олена Чумаченко повідомила, що останнім часом спостерігалось зменшення кількості виявлених нових недужих і тих, хто активно хворіє, але разом із тим ситуація все ще напружена.


Попереднього дня коронавірус виявили у 38 осіб, одужали – 128.

Загалом протягом тижня захворіло 286 сумчан (на 29% менше ніж попереднього тижня), померло – сім хворих (попереднього тижня – 14), одужало – 577.

Продовжують хворіти 1282 сумчанина. Стаціонарне лікування у КНП «Клінічна лікарня № 5» проходять 67 осіб (39 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, восьмеро – у відділенні інтенсивної терапії, з них двоє підключені до апаратів ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 15 хворих (12 отримують кисень вільним потоком, один перебуває на неінвазивній вентиляції легень), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 15 дітей (четверо перебувають у відділенні інтенсивної терапії, всі дихають самостійно).

Ще 23 сумчан лікуються в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького» (20 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці, троє – у відділенні інтенсивної терапії, один – на неінвазивній вентиляції легень), 25 – у КНП «Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни» (18 отримують кисень вільним потоком, троє перебувають у відділенні інтенсивної терапії, один підключений до апарату ШВЛ).

У міських медичних закладах вільними залишаються 123 ліжка для дорослих (усі забезпечені киснем) і 90 для дітей (62 забезпечені киснем).

З початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, в Сумах виявлено 22124 особи з позитивним ПЛР-дослідженням. Серед них 21263 дорослих 861 дитина. Одужало – 20591 містянин.