Тільки у половині районів області збільшується виробництво м’яса

У січні-квітні 2017р. на Сумщині вироблено 22,8 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), молока – 120,2 тис.т, яєць – 123,5 млн.шт. Про це повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.


Перевищили рівень січня-квітня 2016р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 10 районів Сумщини, з них найбільше: Глухівського, Буринського, Лебединського, Тростянецького та Шосткинського районів.

Виробництво молока проти січня–квітня 2016р. збільшилося
у сільгосппідприємствах 7 районів області, а найбільше: у Шосткинському – на 25,6%, Глухівському – на 8,5% та Охтирському – на 7,1%. Середній надій молока від однієї корови (у розрахунку на одну корову молочних порід, яка була в наявності на початок року) збільшився проти січня-квітня 2016р. на 54 кг
і становив 1649 кг.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 травня 2017р. в усіх категоріях господарств становила 159,9 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 83,1 тис.голів); свиней – 117,9 тис.голів; овець та кіз – 48,8 тис.голів; птиці – 4518,7 тис.голів.