На Сумщині збільшується виробництво м’яса

У січні 2017р. на Сумщині вироблено 6,5 тис.т м’яса, молока – 26,2 тис.т, яєць – 23,5 млн.шт., повідомляє Головне управління статистики у Сумській області.


Перевищили рівень січня 2016р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства 10 районів Сумщини: з них найбільше – Глухівського, Буринського, Недригайлівського, Тростянецького, Краснопільського, Конотопського та Лебединського.

Виробництво молока проти січня 2016р. збільшилося у сільгосппідприємствах 9 районів області, а найбільше: Шосткинського – на 32,5%, Глухівського – на 15,3% та Охтирського – на 13,3%. Середній надій молока від однієї корови збільшився проти січня 2016р. на 53 кг і становив 416 кг.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 лютого 2017р. в усіх категоріях господарств становила 150,2 тис.голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 82,6 тис.голів; свиней – 125,5 тис.голів; овець та кіз – 38,9 тис.голів; птиці – 4864,9 тис.голів.